kaptens blogg

Loggbok VI - Hemma igen – Sammanfattning

fre, 2009-07-10 12:19

Tidigt på morgonen den 3juli påbörjade vi vår färd över Vänern till Kristinehamn. Redan kvart i sex startade Jörgen Wessman maskinerna och efter att vi kastat loss var vi strax ute på öppet vatten då skärgården utanför Vänersborg är näst intill obefintlig. Sikten var god och vindarna obefintliga så det handlade om motorgång.

Loggbok V Skagen-Göteborg

sön, 2009-07-05 12:02

 Vädret fortsätter att vara på sin allra varmaste sida. En klarblå himmel, en lysande sol och temperaturen i skuggan närmar sig 30 grader redan på förmiddagen. Skagens vackra färger är speciella vilket fångat mången konstnär att måla skagenmotiv. Som exempel kan nämnas Anna och Michael Ancher, P.S Krøyer och Holger Drachmann

Loggbok IV Skagen

tis, 2009-06-30 21:04

Efter föredragningen om alla vrak vid Skagen var vi ute på ett par kryssningar. På önskemål av storyofficeren Jan Langthjem (Långt hem i svensk översättning) satte vi segel trots att havet låg nästan helt stilla men passagerarna var ändå nöjda. Därmed var vårt uppdrag i Frederikshavn avslutat.

Loggbok III Tordenskiöld i Frederikshavn

tis, 2009-06-30 20:57

Överfarten till Fredrikshamn fungerade mycket väl. Vi blev väl mottagna och fick en fin kajplats. Fredagen den 26:e var det en briefing där förutsättningarna inför själv arrangemanget klargjordes. Vi fick våra dräkter och man blir full av beundran för det stora arbete som danskarna utfört. Koordineringen är oerhört komplicerad med så många deltagande aktörer.

Loggbok II Vänersborg-Göteborg mot Fredrikshamn

tis, 2009-06-30 20:35

Dagarna i Vänersborg har förflutit mycket snabbt. En strid ström av Vänersborgare har varit ombord och man tappade räkningen på hur många gånger man svarat på vad sidosvärden användes till och vad Luctor et Emergo på akterspegeln betyder.